Groeicijfers voor platform Amsterdam Woont

Amsterdamwoont.nl, het samenwerkingsverband van nieuwbouwpartijen in Amsterdam, verwelkomde onlangs de 15.000ste ontvanger van de e-mail nieuwsbrief. “In krap een jaar zijn we van 10.000 naar 15.000 gegaan”, zegt voorzitter Niek Verveen van het platform.

Online stijging

Amsterdam Woont is een samenwerkingsverband van inmiddels zo’n zestig woningmarktpartijen en de gemeente Amsterdam, om woningzoekenden één online etalage te bieden met het nieuwbouw-, renovatie- en zelfbouwaanbod in Amsterdam. “Niet alleen het aantal nieuwsbriefontvangers nam in het afgelopen jaar toe, ook het bezoekcijfer van de site steeg fors, van 30.000 tot zo’n 45.000 per maand. Verder is het aantal vrienden op Facebook met vergelijkbare aantallen gegroeid: van 7.000 tot bijna 12.000 nu.” 

Ook de regio erbij

Het platform, dat bestuurd wordt onbetaalde vrijwilligers uit de sector, strekt zijn vleugels uit naar de regio. “De woningmarkt in Amsterdam is oververhit”, zegt Verveen. “Door de enorme vraag droogt het aanbod op. Daarom oriënteren steeds meer woningzoekenden zich in de regio. We hebben de laatste tijd voorzichtig een beweging ingezet om meer aanbod en nieuws óver aanbod uit de regio te publiceren. Daar gaan we in 2017 mee door, en dan met volle kracht.” 

Geloof in goede content

De cijfers zijn enerzijds te danken aan het feit dat zo veel mensen in Amsterdam willen wonen, beseft Verveen. Anderzijds komt het door de steeds interessantere content op de site. “We
zijn veel meer dan een zoekmachine. We zijn ook een soort nieuwsdienst, met een voortdurende stroom van interessant nieuws over projecten en woonevents. Daarnaast bieden we steeds meer wijkinformatie en video-content. We geloven in content. Daar investeren we ook veel in. Dat helpt.”

Netwerkevents en delen van kennis

Behalve een site voor consumenten die in Amsterdam of regio een nieuwbouwhuis zoeken, is Amsterdam Woont ook een business-to-business platform voor nieuwbouwaanbieders in en rondom de hoofdstad. Zo deelt het platform marktkennis en data en organiseert het regelmatig netwerkevents.