Woningmakelaar van het Jaar

Groenhout Makelaardij is dé grote winnaar van de WMvhJ

Groenhout Makelaardij is dé grote winnaar van de Woningmakelaar van het Jaar 2017. Tijdens een zinderende finale van de gelijknamige verkiezing in de Veerensmederij te Amersfoort, ging het kantoor uit Assen er met maar liefst vijf publieksprijzen vandoor. Organisator Vastgoed reikte 9 november namens woonconsumenten en een vakjury zes nationale en tientallen provinciale awards uit. Niet minder dan 7.000 woonconsumenten lieten hun stem achter.

Groenhout Makelaardij Assen ging er niet alleen met de provinciale verkoop- en aankooptitel voor Drenthe vandoor, maar kwam tevens uit de bus als overtuigende winnaar van de Nationale Verkoopmakelaar én Aankoopmakelaar Award. Een flink deel van de woonconsumenten die de makelaardij de winst bezorgde, wenste zijn stem specifiek op te dragen aan makelaar Pieter van Meurs, werkzaam bij Groenhout. Dat feit bezorgde het kantoor de vijfde publieksprijs die avond: die van Makelaardijmedewerker van het Jaar.

Online, Verhuur en Nieuwbouw

Het Nederlandse publiek bepaalde meer winnaars in de belangrijkste specialisatiecategorieën. Zo werd Makelaarsland - net als vorig jaar - de Online Makelaar van het Jaar en won Rotterdam Apartments de Verhuurmakelaar Award. Koppes Makelaardij mag zich een jaar lang de Nieuwbouwmakelaar van het Jaar noemen. Het kantoor ging hiervoor de strijd aan met negen andere nieuwbouwspecialisten die in aanloop naar de verkiezing door Nederlandse projectontwikkelaars en bouwers waren genomineerd.

Marketing Award

Behalve publieksprijzen werd er een gerenommeerde juryprijs uitgereikt; de Marketing Award. Hoofdredacteur van Vastgoed, Geesje Rietveld, legt uit: “Marketing wordt almaar belangrijker in het werk van de makelaar. Zonder effectieve marketing wordt het kantoor niet gevonden en geen huis verkocht. Geïnformeerde woonconsumenten begrijpen dit steeds beter en eisen van hun makelaar een vooruitstrevende marketingstrategie. Vandaar dat de Marketing Award steeds feller wordt begeerd.” De vakjury, voorgezeten door de voorzitter van het Platform voor Innovatie in Marketing Hans Molenaar, selecteerde in oktober uit alle inschrijvingen vijf makelaars die hun campagne tijdens de uitreiking live moesten pitchen. De jury riep uiteindelijk Systeem Makelaardij met hun  CTA campagne uit tot de winnaar van de Marketing Award.  

Provinciale winnaars

Omdat makelaars en hun klanten nu eenmaal zeer lokaal zijn geworteld, reikt Vastgoed binnen de categorieën Verkoop- en Aankoopmakelaar van het Jaar ook awards per provincie uit. “Een woningzoeker in Amsterdam heeft er nu eenmaal geen boodschap aan wie de meest gewaardeerde aankoopmakelaar van Gelderland is geworden.” Lees hier welke makelaars zoveel stemmen en een hoge waardering ontvingen van hun klanten, dat zij zich het komende jaar dé verkoopmakelaar of aankoopmakelaar van hun provincie mogen noemen.