Groningse studenten bedenken plan voor transformatie voormalig kantoorpand

Veertig jonge studenten van de Hanzehogeschool Groningen kregen de kans om zich te buigen over de vraag welke bestemming het voormalige pand van de Sociale Dienst aan de Europaweg in Groningen moest krijgen. De studentengroep van Tim Kloezen, Suzanne van der Kleij, Fleur Terlingen, Sven Veenstra, Menno Tiesma en Sije Kloppenburg bedacht het student hostel voor buitenlandse studenten die in Groningen komen studeren en onderdak zoeken. Zij presenteerden eind vorige week hun winnende idee tijdens de week van het Lege Gebouw.

De jury was unaniem: het idee The Local World sluit aan bij een reëel maatschappelijk probleem en bij een behoefte, is financieel haalbaar, het is passend op de locatie en passend bij het gebouw en het sluit ook nog eens goed aan bij het idee van Groningen als City of talent. De studenten keken goed naar de omgeving, bedachten ook een mogelijke Foodmarket voor de leegstaande Praxis in de buurt. De groep zoekt in haar idee ook aansluiting bij de ondernemers in de directe omgeving. Bijvoorbeeld: IKEA vragen om samenwerking  om de studentenkamer gratis te laten inrichten en tegelijk als eigen showroom voor Ikea te gebruiken.

Praktijkgericht onderzoek

Het Kenniscentrum NoorderRuimte van de Hanzehogeschool doet praktijkgericht onderzoek naar de gebouwde omgeving in Noord-Nederland. De studenten zijn onder andere afkomstig van de studierichtingen Architectuur, Bedrijfseconomie, Vastgoed & Makelaardij, Civiele Techniek, Facility Management en Toegepaste Psychologie. De onderzoeksactiviteiten van het Kenniscentrum zijn sterk verweven met de uitdagingen en kansen in deze regio: zoals krimp en aardbevingen.   

Website Kenniscentrum NoorderRuimte