Vastgoed Actueel Hypotheek

Hypotheekadviseur ‘op maat’ via HypotheekAdvies.nl

Op HypotheekAdvies.nl kunnen consumenten een adviseur zoeken die voldoet aan het profiel dat bij hen past. De gedachte achter dit initiatief van de Holland Hypotheken Groep is dat een persoonlijke klik met de adviseur steeds belangrijker wordt.

Zachte kant

De keuze voor de adviseur maakt de consument zelf op basis van de aanwezige adviseursprofielen. Waar reken- en regelwerk verder worden geautomatiseerd, zit de kracht van de adviseur volgens HypotheekAdvies.nl in het interpreteren en toelichten van berekeningen, boven water halen van wensen, helpen bij het maken van juiste keuzes en overzien van de totale situatie van de klant. De zachte kant van het vak wordt dus steeds belangrijker. Daarmee neemt ook het belang toe van de persoonlijke klik tussen klant en adviseur.  

Al 150 adviseurs aangemeld

Inmiddels hebben 150 onafhankelijke adviseurs zich aangemeld bij dit nieuwe initiatief. HypotheekAdvies.nl is een initiatief van de Holland Hypotheek Groep (HHG), waarachter Pieter van Tuinen schuilgaat. Van Tuinen is ook eigenaar van adviesketen Van Bruggen Adviesgroep en was jarenlang een van de gezichten van televisieprogramma de TV Makelaar. Nadat hij de dagelijkse leiding van Van Bruggen in november 2017 had overgedragen aan Michiel Meijer, besloot hij zich te richten op nieuwe avonturen voor nieuwe doelgroepen.

Adviseurs kunnen zich gratis presenteren op de website nadat ze een profiel hebben aangemaakt. Ze betalen pas wanneer er daadwerkelijk een afspraak met een consument gemaakt is.

Online vindbaarheid

Hoe meer adviseurs aansluiten, hoe beter het concept volgens werkt, zegt directeur Peter van der Meijs. “Online vindbaarheid is onze kracht. Met andere websites heeft ons team aangetoond snel op de eerste pagina in Google te kunnen komen. Wij verwachten dat op relatief korte termijn ook voor HypotheekAdvies.nl te realiseren.”