Place2BU

Jongeren huren goedkoop woning in Utrecht in ruil voor zorgen voor buren

Jongeren van 23 tot 28 jaar kunnen vanaf mei in Utrecht een studio huren voor 455 euro per maand als ze bereid zijn een aantal uur per week voor hun buren te zorgen. De buren zijn statushouders of mensen uit de maatschappelijke opvang die weer mogen proberen zelfstandig te wonen.

Place2BU is een project van de woningcorporaties Mitros en Portaal. Het is de bedoeling dat de drie doelgroepen met elkaar een buurtgemeenschap gaan vormen.

Community

Place2BU bestaat uit vier woongebouwen met in totaal 490 zelfstandige, mooi afgewerkte studio’s van 21 m2. Iedere gang krijgt een eigen gemeenschappelijke ruimte om samen te koken, te eten of bijvoorbeeld samen te gamen. Per gang van achttien tot dertig studio's worden twee jonge huurders aangewezen die een extra oogje in het zeil moeten houden, de zogenoemde 'gangmakers'.

Solliciteren

De jonge huurders kunnen zich vanaf nu inschrijven voor een van de studio's in de Utrechtse uitbreidingswijk Leidsche Rijn. In een sollicitatiegesprek moeten ze vertellen wat ze voor hun buren willen doen.

Bekijk hier de website van Place2BU