Jubileumeditie Woningmakelaar van het Jaar van start

Voor het vijfde jaar op rij organiseert Vastgoed - onafhankelijk platform voor woningmakelaars - de Woningmakelaar van het Jaar. 1 juni gaan de inschrijf- en stemperiode van start. Bent u straks één van de winnaars?

2016 is een jubileumjaar voor de Woningmakelaar van het Jaar. Reden om het nét iets anders te doen: Een vakjury benoemt in slechts één jurycategorie de woningmakelaar die volgens haar boegbeeld is van het vakgebied. Daarnaast worden in vijf categorieën publieksprijzen uitgereikt.  

Anders dan anders

Voor het eerst wordt dit jaar één juryprijs uitgereikt; dé Woningmakelaar van het Jaar jury award. De jury beoordeelt de deelnemende woningmakelaars op hun visie op het vakgebied en hoe zij die in de praktijk vertalen naar hun eigen onderneming. Kort of lang actief, gespecialiseerd of niet. Het gaat erom dat u helder voor ogen heeft wie u wilt zijn, wat u wilt bereiken en hoe u daar denkt te komen. Bij wie sluiten doelstelling en strategie het beste op elkaar aan, bij wie komt de ervaring van de consument overeen met de ambities van de makelaar en wie heeft duidelijk bestaansrecht in deze uitdagende en dynamische tijd? Dat is dé Woningmakelaar van het Jaar 2016.

Succes repeats itself

Succesnummer van 2015: live pitches. Ook dit jaar weer onderdeel van het geheel! Één persoon van het in de jurycategorie genomineerde makelaarskantoor, presenteert tijdens de uitreiking ten overstaan van de vakjury en de zaal in exact twee minuten de ingediende case. Wie weet de jury te overtuigen?

Vijf publieksprijzen

Woningmakelaars die gaan voor een klantwaarde award, kunnen van 1 juni t/m 31 oktober 2016 klanten op hen laten stemmen via www.woningmakelaarvanhetjaar.nl. Het aantal stemmen, de hoogte van waarderingscijfers en de moeite die een klant neemt om zijn stem uit te brengen, bepalen de winnaars van deze publieksprijzen. De prijzen worden uitgereikt in de categorieën Verkoop, Aankoop, Verhuur, Nieuwbouw en Online. Alleen in de categorie Verkoop wordt ook de beste makelaar per provincie verkozen. Voor Nieuwbouw geldt dat de makelaar benoemingen van opdrachtgevers en klantenstemmen moet verzamelen.

Reden voor een feestje

Net als voorgaande jaren worden de awards in november onder het genot van een hapje en een drankje uitgereikt. Omdat de verkiezing vijf jaar bestaat, pakken we het dit jaar nog feestelijker aan. Om te weten hoe dat uitpakt, houdt u onze media in de gaten!

Aanmelden

Aanmelden voor de Woningmakelaar van het Jaar 2016 kan via woningmakelaarvanhetjaar.nl. Makelaars kunnen een profiel aanmaken en vinden direct de mogelijkheid hun case in te dienen voor de jurycategorie. Van 1 juni t/m 30 september kunnen cases worden ingestuurd.

Om klantenstemmen te kunnen werven, moet op dezelfde site door de makelaar een profiel zijn aangemaakt en geactiveerd. Stemmen kan van 1 juni t/m 31 oktober 2016 op woningmakelaarvanhetjaar.nl.