vastgoed Actueel gasvrij

Lastminute-expertise voor gasvrije bouwprojecten

Met de business-to-business-service SOS Gasvrij biedt ZON lastminute-expertise bij bouwprojecten waarvan de gasvrije oplossing op zeer korte termijn duidelijk moet zijn.  Na een korte inventarisatie garandeert ZON dat projectontwikkelaars, bouwondernemers en vastgoedeigenaren binnen 48 uur een gasvrij expert aan tafel hebben. 

SOS Gasvrij is een aanvulling op de Gasvrij Academy die eerder dit jaar gelanceerd werd. Waar SOS Gasvrij kennisdeling op korte termijn en in relatie tot een specifiek vraagstuk faciliteert, is het doel van de Gasvrij Academy kennisdeling in de vastgoedwereld in de breedte en op verschillende kennisniveaus.

Techniek en financieel plaatje

John Braakman, initiatiefnemer van SOS Gasvrij: “Een schaalbare gasvrije energieoplossing is een oplossing voor de lange termijn. Dat betekent dat niet alleen de techniek toekomstbestendig moet zijn, maar dat er ook een financieel plaatje moet liggen dat voor alle partijen, dus ook voor de eindgebruiker, acceptabel is.  Sommige partijen beseffen in een laat stadium dat niet alle gasvrij-expertise intern aanwezig is. Wij kunnen op basis van onze ervaring vrij snel de gaten in de kennis opvullen.”

Vanaf 50 appartementen

SOS Gasvrij richt zich op collectieve projecten vanaf 50 tot 600 appartementen in nieuwbouw en renovatie. Voor projecten die niet in deze categorie vallen, kan men voor advies bij de reguliere adviseurs en installateurs terecht.

Bron: ZON