Vastgoed Actueel Makelaarsland

Makelaarsland gaat bezichtigingen doen

Dertien jaar geleden ging Makelaarsland van start met het model waarbij de verkopers zelf de bezichtigingen doen. Maar vanaf half november gaat de winnaar van de Top 100 Woningmakelaardij 2017 in vier regio's toch de mogelijkheid bieden om bezichtigingen uit te besteden. 

De aanpak waarbij verkopers zelf de bezichtigingen doen, noemt Makelaarsland in een blog samen met het vaste tarief een zeer succesvol model, maar niet voor iedereen altijd haalbaar. "Vaak krijgen we de vraag of wij toch de bezichtigingen op ons willen nemen. Sommige klanten hebben namelijk geen tijd om de bezichtigingen zelf te doen, omdat ze bijvoorbeeld niet meer in de buurt van hun te verkopen huis wonen waardoor ze telkens op en neer moeten. Of ze zitten in een situatie waardoor de verkoop van hun huis té emotioneel beladen is."

Vier regio’s

Daarom werd ML Lokaal ontwikkeld. "Ook dan verkoop je je huis nog steeds voor een vast tarief, maar nu mét ondersteuning van een Makelaarsland Agent uit de buurt die de bezichtigingen doet." Het gaat in eerste instantie om vier agents in de regio’s Utrecht, Almere – Lelystad , Den Haag – Delft en Hengelo – Enschede.

Bron: Makelaarsland