Mix van 450 nieuwe woningen aan water in binnenstad Nieuwegein

De gemeente Nieuwegein heeft een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van de Doorslagzone in de binnenstad van Nieuwegein. NEOO en Koopmans Bouwgroep zullen het gebied ontwikkelen inclusief twee woontorens met 450 opvallende woningen in een mix van sociale en vrije sector huurwoningen en koopwoningen.

De gemeente wil van de Doorslagzone (het gebied tussen het Stadshuis en de Stadsboulevard) een aantrekkelijk gebied maken om er te wonen, te werken en te recreëren. Wethouder van Wonen Hans Adriani: “In de binnenstad van Nieuwegein streven we naar een plezierige combinatie van wonen, werken en verblijven. De plannen van NEOO voorzien in een behoefte aan appartementen en aanvullende voorzieningen in de binnenstad. We zijn blij met deze volgende stap om de binnenstad te versterken en te verlevendigen.”

Speels en levendig ontwerp

In het grasveld komen twee woontorens. Eén toren zal zeventig meter hoog worden, de andere maximaal vijftig meter. De verdiepingen lopen speels naar beneden. Er komt ook een ‘levendige plint’ langs de Stadsboulevard met horeca. De appartementen in de woontoren variëren van 55 tot 100 vierkante meter. Vijftig appartementen zijn zelfs groter. Voor het nabijgelegen Sint Antonius ziekenhuis komen zo’n 150 zorgwoningen in één van de torens beschikbaar.

Gevarieerd woningaanbod

Sander van Oss van ontwikkelaar NEOO: “Met dit nieuwe hoogwaardige plan komt de afronding van het oostelijk deel van de binnenstad een grote stap dichterbij. Het plan omvat een gevarieerd aanbod aan woningen met prachtig uitzicht over de Doorslag. In het hart van het plan komt een nieuwe ontmoetingsplek: een pleintje waar je in de zon op het terras kunt genieten van de bootjes die voorbij komen varen.”

Bron bericht en foto: NEOO