Vastgoed actueel - senioren

Nationale-Nederlanden biedt vanaf nu ook seniorenhypotheek aan

Er zijn steeds meer geldverstrekkers die senoren helpen wanneer zij niet kunnen verhuizen uit hun dure woning. Nationale-Nederlanden kondigde vandaag ook aan ouderen te helpen die vanwege financieringsproblemen niet naar een goedkopere woning kunnen verhuizen. Dat schrijft am:web. NN is niet de eerste geldverstrekker die dit mogelijk maakt.

Meerdere partijen waaronder SNS, Triodos en Obvion gingen de verzekeraar al voor. De Senioren Verhuisregeling is er voor gepensioneerden die binnen tien jaar met pensioen gaan, of al gepensioneerd zijn. Net als de andere verstrekkers, gaat NN bij hun hypotheekaanvraag kijken naar de werkelijke bruto maandlasten van de nieuwe hypotheek. Als de nieuwe bruto maandlasten lager zijn of gelijk zijn aan de bruto lasten van de oude hypotheek, dan is een nieuwe lening meestal toch mogelijk. Op basis van de persoonlijke situatie wordt beoordeeld of een hypotheek verantwoord is.

Oversluiten

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken schreef onlangs dat ze blij is dat maatwerk voor senioren steeds verder ingeburgerd raakt onder geldverstrekkers. Volgens Harrie-Jan van Nunen (Financiële Makelaar) is het clubje aanbieders waar echt klantspecifiek maatwerk mogelijk is, nog relatief klein. Van Nunen vindt het tijd dat niet alleen de aankoop van een woning voor senioren wordt geregeld, maar ook het oversluiten van een hypotheek.

Bron: am:web