Vastgoed Actueel platform

Nieuw biedplatform voor de woningmarkt

Via het nieuwe online platform Inschrijvenwonen.nl kan iedereen zien hoe vaak en hoe veel er op een woning geboden is en onder welke voorwaarden dat is gebeurd. Het eerste grote project, 69 woningen in Eindhoven, wordt momenteel op deze manier verkocht.

Bij nieuwbouwprojecten werkt het als volgt: je schrijft je als geïnteresseerde gratis in op Inschrijvenwonen.nl, geeft je voorwaarden aan en kunt vervolgens op maximaal vijf verschillende woningen bieden en daar tevens een voorkeursvolgorde in aanbrengen. Krijg je een woning toegewezen en neem je die aan, dan vervallen de andere biedingen.

Afspraak voor bezichtiging

Bij bestaande bouw wordt een afspraak gemaakt met de makelaar voor bezichtiging of bezoek aan een open huis. Vervolgens schrijf je je als geïnteresseerde gratis in en geeft je voorwaarden aan. Gedurende de looptijd kun je alles online blijven volgen en indien nodig je inschrijving/bieding aanpassen.

Geen veilingsite

Oprichter Dennis Lammerts zegt tegen Vastgoed Journaal dat het onjuist is om het platform te vergelijken met een veilingsite: de hoogste bieder ‘wint’ bij lange na niet altijd. "Omdat men op vijf woningen mag bieden en in de meeste gevallen er slechts één toegewezen kan krijgen, zal een aanzienlijk deel van de biedingen nadien komen te vervallen’’, legt Lammerts uit. "Dat betekent dat je met een tweede of derde positie bovenaan kunt komen. En daar komt nog bij dat de voorwaarden waaronder geboden wordt meespelen bij de toewijzing. Die keuze ligt dus uiteindelijk bij de ontwikkelaar.’’

Pilot voor makelaars

Medeoprichter Hans Veenhuijsen voegt toe: "Binnenkort gaat tevens een pilot van start met makelaars die actief zijn in de markt voor bestaande woningen en die grote interesse hebben in ons systeem. Makelaars kunnen zich daarvoor nog aanmelden.’’ Het platform maakt de traditionele makelaar niet overbodig, volgens de heren. "We vullen makelaars juist aan.”

Bron: Vastgoed Journaal