Vastgoed Actueel NL Woningfondsen

Nieuw woningfonds voor particuliere beleggers

De inschrijving op het eerste woningfonds voor particuliere beleggers van NL Woningfondsen is vandaag geopend. Het NL Woningfonds 1, met voornamelijk appartementen, bestaat uit vijf woningcomplexen in Drachten, Hoogeveen, Oldenzaal, Lochem en Didam. Het fonds heeft een omvang van € 21,55 miljoen, waarvan € 9,25 miljoen eigen vermogen.

Ervaring met 41 woningfondsen

NL Woningfondsen is een nieuwe speler op de markt maar de oprichters, Hans Hage (rechts op de foto) en Gerdjan van Zanten, zijn ervaren. Hage en Van Zanten waren bij Staalbankiers N.V. medeverantwoordelijk voor 41 woningfondsen met een totale omvang van ruim € 994 miljoen. Deze nieuwe partij is daarmee specialist op het gebied van woningbeleggingen. “Met NL Woningfondsen staan wij onder meer beheerders en (vermogende) particuliere beleggers bij die willen beleggen in woningen”, aldus Gerdjan van Zanten.

Samenwerking met Sectie5 en Connect Invest

Woningfonds gaat intensief samenwerken met Sectie5  en Connect Invest. Sectie5 in Amsterdam is een partner en beheerder die aansluit bij de ambities en hoge kwaliteitseisen van NL Woningfondsen. “Door deze samenwerking kunnen wij ons focussen op datgene waar wij goed in zijn, het adviseren op het gebied van asset management en het toezicht houden op het property management van woningfondsen”, verklaart Hage. “Aangezien Sectie5 beschikt over een vergunning van de AFM, betekent de samenwerking eveneens dat de fondsen aan deze eisen voldoen”, licht Van Zanten toe. Sectie5 is sinds 2007 verantwoordelijk voor het opzetten en beheren van meer dan 30 vastgoedfondsen, voornamelijk met winkels en supermarkten en begin dit jaar voor een groeifonds in zorgvastgoed.

Met Connect Invest te Breukelen wordt samengewerkt voor de introductie van de woningfondsen in de markt van particuliere beleggers. “Connect Invest is een vergelijkbare combinatie als wij zijn; een nieuwe speler met onder meer de grote ervaring van Henk Reyersen van Buuren en Pieter van Herk en de ambitie om een hoog kwaliteitsniveau na te streven”, aldus Hage.

“Wij hebben als adviseurs en mede-initiatiefnemers veel tijd en energie in de opzet van dit eerste fonds gestoken en kijken dan ook uit naar de introductie. Wij verwachten dat beleggers het hoge kwaliteitsniveau herkennen dat wij van oudsher bieden”, aldus de twee directieleden in een persbericht.