Vastgoed actueel - makelaarsdienst

Nieuwe makelaarsdienst zet traditionele verhuurmakelaardij op scherp

Een nieuwe online makelaarsdienst, ViaDaan.nl, maakt het mogelijk om particuliere verhuurders hun woning(en) goedkoop te adverteren op bekende huizensites als Pararius en funda. Met deze nieuwe dienst concurreert ViaDaan met traditionele verhuurmakelaars.  

“We zijn niet de eerste in Nederland, maar wel veruit de goedkoopste. Door te adverteren op Pararius en funda bereiken we vele miljoenen woningzoekenden”, zegt oprichter René Stiphout. “Dit idee is ruim anderhalf jaar geleden ontstaan, toen we zijn gestart met www.jehuuropzeggen.nl. Dan groeit de interesse en volgt er meer onderzoek waaruit blijkt dat de markt voor verhuurders die zelf de woning verhuren een groeiende is.” 

Flinke besparing

De makelaarsdienst is erg divers en biedt zowel een basisplaatsing, het screenen van huurders en het leveren professionele fotorapportages aan. Ook is er een mogelijkheid eventuele schade aan gehuurde te verzekeren.

Sinds de lancering zijn er volgens Stiphout al ‘vele’ woningen verhuurd via dit concept. “Onze focus ligt daarbij op een hoge mate van dienstverlening tegen een zeer concurrerend tarief. Door het zelf verhuren van woningen kan flink bespaard worden. Een traditionele makelaar vraagt vaak een bedrag gelijk aan 1 maand huur voor de bewezen dienst”, aldus Stiphout. De tarieven van ViaDaan.nl zijn voor de basisplaatsing bij Pararius €34,50 per object en voor een basisplaatsing op Funda €89,50 (maximaal; 30 foto's) per object.   

Op dit moment focust de makelaarsdienst zich alleen op de verhuurmarkt, de verkopende kant wordt vooralsnog buiten beschouwing gelaten.