Vastgoed actueel - drones

Nieuwe makelaarsopleiding over dronegebruik gestart

Dit jaar is de Academie voor Vastgoed een exclusieve samenwerking gestart met Dutch Drone Academy. Makelaars volgen bij de Academie voor Vastgoed een tweedaagse opleiding over dronegebruik, met als resultaat een certificaat waarmee zij de gewilde ROC-Light-vergunning bemachtigen. Daarmee mogen makelaars commercieel vliegen met drones tot een gewicht van vier kilo. De opleiding wordt gegeven door ervaren, gebrevetteerde dronepiloten in samenwerking met het EuroUSC Benelux B.V. 

Tijdens de tweedaagse opleiding komt eerst de benodigde theoretische kennis aan bod: vluchtvoorbereiding, kaartlezen en meteo kennis. Hierna vindt een vliegvaardigheidstoets plaats en wordt een theorie-examen afgenomen. Beide onderdelen leveren een certificaat op. Het theoriecertificaat is voor de vergunningsaanvraag en het vliegvaardigheidscertificaat voor de verzekering.

Naast deze opleiding biedt de Academie voor Vastgoed ook een cursus Drones in Real Estate (halve dag). Deze cursus is met name geschikt voor beginners; zij maken hier op verantwoorde wijze kennis met drones. De eerstvolgende opleiding start 20 juni 2018 op Vliegkamp Valkenburg te Katwijk.

Waardevolle toevoeging 

Lydia van Dalen (manager Academie voor Vastgoed) ziet de opleiding over drones als waardevolle toevoeging aan het opleidingsaanbod: “Toen Dutch Drone Academy ons benaderde was ik direct enthousiast; allereerst omdat het een zeer vernieuwende relevante opleiding is voor de makelaar. Daarnaast vind ik het belangrijk dat makelaars verantwoord en veilig omgaan met het drone-vliegen. Ik zie het als onze verantwoordelijkheid om deze trend in goede banen te leiden.”

Drones in vastgoed

Drones worden al met enig regelmaat gebruikt in de makelaardij. Drones zijn inzetbaar voor foto’s en videobeelden van vastgoed, maar ook handig om 3D mappen te creëren van objecten die centimeternauwkeurig in kaart gebracht moeten worden. Daarnaast worden drones gebruikt voor het inspecteren van gevels en daken op plekken waar dat anders moeilijk lukt.

Dutch Drone Academy

Dutch Drone Academy heeft al meer dan 250 vergunningshouders opgeleid en het slagingspercentage voor het examen is 96,5 procent. Sinds 2012 geven de specialisten van dit leerbedrijf workshops en cursussen aan professionals. Daarnaast ontwikkelt Dutch Drone Academy leerboeken, adviseert het bedrijven inzake de drone-strategie en wordt er professioneel gevlogen. “Wij streven ernaar de beste te zijn in onze business en dat kan alleen als je voor de beste bedrijven in verschillende sectoren mag werken. Ik ben er als ondernemer dan ook enorm trots op dat wij een partij als de Academie voor Vastgoed, die nauw verbonden is aan de NVM, mogen bedienen met onze kennis.” aldus Parcival I. Hofland, CEO Dutch Drone Academy.