Nul-op-de-meter-renovatieconcept van Dura Vermeer wint Duurzaam Bouwen Award

Het nul-op-de-meter-renovatieconcept voor gestapelde bouw van Dura Vermeer heeft de Duurzaam Bouwen Award gewonnen. Zowel de jury- als de publieksprijs werden binnen gesleept tijdens Building Holland in de RAI.

De jury is van mening dat Dura Vermeer een goed doordacht renovatieconcept heeft dat zich inmiddels ook in de praktijk heeft bewezen. De Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards belonen de inzet van koplopers die laten zien dat goede samenwerking de sleutel tot succesvolle projecten is. “We zijn er trots op dat we deze award hebben gewonnen", zei André Köster, directeur Dura Vermeer: "Samen met Lefier en KleinPoelhuis hebben we voor een goed proces en tevreden bewoners gezorgd. Wij streven ernaar om van zoveel mogelijk bestaande woningen nul-op-de-meter woningen te maken. Daarom investeren we niet alleen in de renovatie zelf, maar ook in onderzoek naar de processen.”

Eerste nul-op-de-meter in hoogbouw

Dura Vermeer presenteerde haar concept op basis van de eerste gerenoveerde portieketageflats naar nul-op-de-meter in het kader van de Stroomversnelling. In de wijk Paddepoel in Groningen kregen 48 woningen een compleet nieuwe gevel die geplaatst is over de bestaande gevel. Daarnaast zijn de woningen nu all-electric en voorzien van een warmteterugwin-installatie, warmtepomp, elektrische kookvoorziening, kunststof kozijnen met driedubbel glas en is het balkon een binnenbalkon geworden. De beide daken zijn voorzien van in totaal 1.100 zonnepanelen. Dura Vermeer heeft een langlopende prestatieverbintenis van 40 jaar gesloten met woningcorporatie Lefier.