Quintin Schevernels nieuwe CEO van funda Vastgoed Actueel

Online groei-guru Quintin Schevernels nieuwe CEO funda

Quintin Schevernels (1971) treedt binnenkort aan als de nieuwe CEO van funda. Schevernels brengt ruime ervaring in de online-wereld met zich mee, vooral in het uitbouwen en opschalen van online-bedrijven. Die ervaring past perfect bij de plannen van funda voor de komende jaren.

Quintin is absoluut geen onbekende in de tech wereld. Zo was hij CEO van Layar en als COO van VNU media verantwoordelijk voor de ontwikkeling van digitale producten als Tweakers.net, Intermediair.nl en Nationale Vacaturebank. De laatste jaren investeert Quintin via QSentie Ventures in startups als YEARN en SkillSeeker. Daarnaast spreekt hij regelmatig over groei op tech events en schreef hij de bestseller Suits & Hoodies. 

Ervaring in media en tech

Quintin Schevernels heeft ruim 15 jaar ervaring in online media. Hij was lid van de directie van Telegraaf Media Groep, COO/CCO bij VNU Media en CEO van Layar. Na de verkoop van Layar in 2014 is hij vooral actief als investeerder in start-ups, is hij commissaris bij diverse scale-ups, gastdocent voor het MBA-programma van Universiteit Nyenrode en een populair spreker op tech-events. In 2016 schreef Schevernels het boek ‘Suits & Hoodies’. Deze bestseller gaat over het geheim van de succesvolle start-up. Quintin beschrijft op basis van zijn ervaring en inzichten welke 7 essentials zowel bij de start-ups (de Hoodies) als bij de succesvolle corporates (de Suits) aan de basis staan voor succes. Het boek geeft een unieke inkijk in hoe het eraan toegaat bij succesvolle start-ups. Een must read dus voor iedereen die betrokken is (of zou willen zijn) bij start-ups en innovatie. Ondernemers, managers en high potentials maar ook angel investeerders, consultants, freelancers en studenten.

Groei-expert 

Groei is een speerpunt en expertise van Schevernels. Als bestuurder en investeerder zette hij zich in voor het uitbouwen en opschalen van een hele reeks online-bedrijven. Zo trad hij in april 2017 nog toe tot de raad van advies van Simplicate, online software platform voor zakelijke dienstverleners in het MKB. Onder zijn begeleiding van met name de sales en marketing afdeling groeide het bedrijf afgelopen jaar explosief: er werden honderden nieuwe klanten aangesloten en de omzet groeide met 400 procent. De nieuwe CEO van funda deed op deze en vergelijkbare manieren veel kennis op van specifiek online marktplaats- en mediamodellen, wat perfect aansluit bij zijn uitdaging bij funda. “Funda staat de komende jaren voor de uitdaging de sterke positie van het huidige platform verder uit te bouwen. Met zijn ervaring is Quintin uitermate geschikt om hieraan sturing te geven. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat hij de rol van CEO gaat vervullen”, aldus Gerard Cremers, voorzitter van de Raad van Commissarissen van funda.

Aanstelling per 1 juni

Schevernels wordt na voordracht door de Raad van Commissarissen officieel benoemd tijdens de Algemene Aandeelhoudersvergadering van funda op 15 mei. Zijn aanstelling gaat op 1 juni in. "Funda is een van de grootste online-merken van Nederland. Ik ben ervan overtuigd dat er vanuit de sterke basis die funda vormt, veel mogelijkheden zijn om het platform verder uit te bouwen”, zo motiveert Schevernels zijn keuze voor funda. “Ik kijk ernaar uit om daar met het team de tanden in te zetten."

Zegen NVM

“De NVM Holding is ervan overtuigd dat de Raad van Commissarissen met Quintin Schevernels voor funda een CEO heeft gevonden die de vele kansen en uitdagingen waarvoor funda zich geplaatst ziet, in goede banen kan leiden en verder succes kan realiseren”, vindt Ivo Heukensfeldt Jansen, directeur van grootaandeelhouder NVM Holding.

Interim CEO

Sinds januari van dit jaar vervulde Evert Brugman ad interim de rol van CEO. Hij keert terug naar zijn functie van manager Finance & HR zodra Schevernels op 1 juni aan de slag gaat. De Raad van Commissarissen dankt Brugman voor zijn inzet in deze tussenliggende periode.