Rotterdam maakt ruimte voor gezinnen

Dat gezinsvriendelijk wonen in de grote stad wel degelijk mogelijk is, hoopt de gemeente Rotterdam aan te tonen met de publicatie ‘Een gezinsappartement’.  Hiervoor werden bouwers, ontwikkelaars, architecten en bewoners gevraagd om hun ideale stadsappartement te ontwerpen. Het boekje wordt tijdens het Stadmakerscongres op 19 november gepresenteerd, zo meldt Vastgoedmarkt.

Het bieden van een plezierige woonomgeving aan gezinnen is een speerpunt in het Rotterdamse beleid, laat de gemeente weten. Rotterdam speelt hier op in met het programma Kansrijke Wijken, waarin meer grote woningen, meer excellente scholen en meer groen en speelruimte in een aantal wijken rondom het centrum wordt gerealiseerd.

Centrum

De Rotterdamse aanpak richt zich op wijken rondom het centrum: Middelland, Nieuwe Westen, Oude Noorden, Liskwartier, Nieuw-Crooswijk, Kralingen-West, Lloydkwartier, Katendrecht en Kop van Zuid-Entrepot. Er is een groeiende vraag naar grotere woningen in deze wijken. Daarom stimuleert de gemeente kleine projectontwikkelingen, het verbouwen van of verkoop van kluswoningen, meer ruimte voor zelfbouw en samenvoegen van kleine woningen. Om dat te bereiken werkt de gemeente nauw samen met bewoners, corporaties, investeerders en ondernemers.

Zwaerdecroonstraat

Een voorbeeld is de samenwerking bij de Zwaerdecroonstraat in Middelland. De corporatie heeft de opgeknapte, vergrote woningen verkocht aan gezinnen. De gemeente heeft de straat heringericht met meer groen en bredere stoepen. Ook nieuwbouw draagt bij aan de groei van het aanbod van grotere woningen. Bijvoorbeeld het Soetendaalseplein, Huis van Wensen en Kaap Belvedère 3. Maar ook de Kaapvaarder in Katendrecht en Prachtig Kralingen in Kralingen West. Al deze woningen waren binnen korte tijd verkocht.

Bron: Vastgoedmarkt