Vastgoed actueel - Rotterdam

Rotterdam start bouw recordaantal nieuwe woningen

In Rotterdam is in het eerste half jaar van 2018 de bouw van een recordaantal van 2600 nieuwe woningen gestart. Dat maakte wethouder Robert Simons van Stedelijke Ontwikkeling bekend bij het slaan van zijn laatste paal, op het project Little C. Dit schrijft Cobouw. 

Op basis van de voortgang van andere bouwprojecten is nu al duidelijk dat het totaal aantal dit jaar kan uitkomen op 3800. Dat is meer dan het bouwrecord uit 2017, toen de bouw van 3764 woningen startte.
 “Maar als je het huidige aantal verdubbelt, kun je ook op 5200 uitkomen. Het hangt van mijn opvolger af”, zegt de scheidend wethouder van Leefbaar Rotterdam. “Wij hebben keihard gewerkt om het te faciliteren. Heel triest dat we niet verder kunnen.”

Ondanks het succes op woningbouwgebied staat Leefbaar de komende vier jaar buitenspel. De partij van Pim Fortuyn werd bij de verkiezingen veruit de grootste met elf zetels, maar de linkse partijen wilden niet met Leefbaar regeren. 

Dorp van 15 torentjes 

Het woonproject Little C bestaat uit een ‘dorp’ van 15 torentjes die met stalen loopbruggen worden verbonden. Er komt ook een loopbrug over de ’s Gravendijkwal naar Erasmus Medisch Centrum. Met man en macht is gewerkt om de locatie op de plaats van de voormalige tippelzone aan de G.J. de Jonghweg al voor de zomer bouwrijp te maken. Daarvoor moesten enkele Duitse bunkers worden opgeruimd. In totaal komen er ruim 300 woningen. Bouwer/ontwikkelaar ERA Contour voert het project uit samen met JP van Eesteren.

Andere grote projecten die in 2018 in Rotterdam zijn gestart zijn De Startmotor (566 woningen), Laan van Tinbergen (56 huizen op park 16Hoven)
en de transformatie van de Lee Towers (840 woningen).

Bron: Cobouw