internationaal woonplatfor

Startup komt met internationaal woonplatform

Traditioneel verbinden makelaars zoekers en aanbieders op de woningmarkt. Maar vandaag de dag verbindt internet mensen als nooit tevoren. Homepinr speelt hierop in, zo meldt Hoog en Laag.nl.

Niet aanbod, maar woonwensen centraal

Rond deze vraag heeft de Wageningse startup Homepinr een internationaal platform gebouwd. Het is het eerste platform dat niet het aanbod, maar juist woonwensen op de kaart zet. Vervolgens kunnen aanbieders of mensen die iets weten hierop reageren.

Hoe werkt het?

Op de kaart zijn alle Pinnen zichtbaar van huizenzoekers die laten zien waar ze willen wonen en wat hun woonwensen zijn. Wat je niet ziet, zijn de Alerts van aanbieders die op de hoogte willen blijven als er iemand een Pin op hun huis of in hun buurt plaatst. Zien aanbieders een Pin die matcht met wat ze te bieden hebben, dan kunnen ze direct een berichtje sturen en met elkaar in contact komen.

Lage drempel

René Post, founder: "Wij maken het zo makkelijk mogelijk voor mensen om elkaar te kunnen vinden om te zien of er een match is. Dat we het gratis kunnen aanbieden verlaagt de drempel enorm. De groep die open staat om ergens in de komende paar jaar te verhuizen is groot. Dat ze nog geen actie hebben genomen heeft verschillende redenen. Als men zou weten dat er interesse is in hun huis, is de kans al een stuk groter dat ze willen verkopen of verhuren. Zelfs mensen die nog helemaal geen plannen hebben, kunnen geïnspireerd raken om een move te maken."

Gestart in Amsterdam

Homepinr is net gestart in Amsterdam met een groep van 100 huizenzoekers en aanbieders die zich hebben opgegeven om de site als eerste te gebruiken. Het platform wil snel uitbreiden naar andere steden en het buitenland. Ook voor expats is Homepinr interessant. Zij kunnen straks wereldwijd aangeven waar ze willen wonen en direct in contact komen met aanbieders zonder kennis te hoeven hebben van de lokale huizenmarkt.

Hoe kwam het idee tot stand?

Toen René een jaar geleden nog in Zweden woonde en daar zijn huis wilde verkopen, herinnerde hij zich de langzaam rijdende auto's van mensen die duidelijk interesse hadden. Wie waren deze mensen, hadden ze maar een bericht achtergelaten! Het idee was geboren om mensen op een kaart hun woonwensen aan te laten geven, zodat aanbieders contact op kunnen nemen indien ze dat willen. Vanuit zijn nieuwe woonplaats Wageningen wil René deze mogelijkheid nu onder de aandacht gaan brengen, en het systeem verder ontwikkelen samen met gebruikers.

Bron: Hoog en Laag.nl