Top 100 Woningvoorraad

Wat zijn de stijgers, dalers en opvallende verschijningen in de Top 100 Woningvoorraad bestaande bouw vergeleken met 2014? Bekijk de gehele Top 100 Woningvoorraad door op onderstaande afbeelding te klikken.

Internetmakelaars
Makelaarsland blijft op de eerste plaats staan als het gaat om de woningvoorraad, ook al was er wel sprake van een daling van de voorraad van 4440 in 2014 tot 4107 tijdens de laatste meting. De Huysshop zag de woningvoorraad juist fors toenemen en steeg daardoor van de zevende naar de derde plaats op de ranglijst. De voorraad van Zelfverkopen.nl steeg licht maar niet genoeg om deze internetmakelaar te doen stijgen vanaf de vijfde plaats. Makelaar1.nl en Makelaarsbalie.nl zijn zustermaatschappijen. Samen vormen zij de sterkste stijger en komen ze op de achtste plek van de Top 100 Woningvoorraad.

Brancheorganisaties
Net als in voorgaande jaren is de NVM goed vertegenwoordig in de Top 100 Makelaardij. Van de ranglijst zijn 87 kantoren aangesloten bij de NVM. Dit is gelijk aan het aantal van vorig jaar. Van de overige kantoren zijn er acht lid van VBO en vier van VastgoedPro. Mijnhuisverkopen.nl is de enige makelaar die niet is aangesloten bij een branchevereniging. Deze internetmakelaar staat op de 66e plaats.

De stijgers
Het totaal aantal stijgers in de Top 100 Woningvoorraad bestaande bouw bedraagt 38. De nummer 1 en 2 bleven gelijk ten opzichte van 2014: Makelaarsland en de Hoekstra & Van Eck Groep. De Huysshop stond vorig jaar op de zevende plek en stijgt nu met een bestand van 947 woningen door naar de derde plek. Gekeken naar het aantal panden dat makelaars erbij wisten te krijgen ten opzichte van vorig jaar, doen de doe-het-zelf internetmakelaars het erg goed.

De dalers
Dalers zijn er natuurlijk ook. Maar dalen op de voorraadladder wil niet zeggen dat het niet goed gaat met het aantal transacties en de omzet. Dat is nou juist wat de combinatie van beide metingen - van zowel voorraad als transacties - interessant maakt. Edwin Bosma: “Het is goed om naar beide te kijken, en voor klanten is het aantal transacties nog veel relevanter, lijkt mij.” De hele Top 10 dalers (gebaseerd op het aantal panden) presteert goed volgens de ranglijst transacties. Alle tien de kantoren prijken in de Top 40 en de vier sterkste dalers zien we zelfs terug in de transactie Top 10.

Exemplaar bestellen?