Vastgoed actueel - Utrecht

Utrecht krijgt drie nieuwe woontorens

De gemeente Utrecht heeft groen licht gegeven voor de bouw van drie woontorens. De hoogste toren wordt 140 meter. Dit betekent dat er voor het eerst in Utrecht een gebouw hoger wordt dan de Domtoren van 112 meter. Volgens het plan met de naam MARK worden drie hoge woontorens van 80, 100 en 140 meter afgewisseld met laagbouw van maximaal 25 meter hoog. De bouwwerkzaamheden starten in 2021.

Het 'verticale dorp' komt in de wijk Leidsche Rijn, aan de noordzijde van het treinstation Utrecht Leidsche Rijn, schrijft NU.nl. Dat is in de buurt van de A2. De maquette werd maandag onthuld door wethouder Klaas Verschuure, hoofdarchitect Branimir Medic en Jeroen Messemaecker van de Graaff (namens medeontwikkelaar Stadswaarde).

Verhuur

In de torens komen ongeveer 1.125 huur- en koopwoningen met patio's en groene binnentuinen. Zo'n 60 procent van de woningen zal worden verhuurd. Het gaat om sociale huurwoningen, middeldure huurwoningen en zorgwoningen. 

Ook komt er een fietsenstalling met 3.500 fietsparkeerplekken, deelfietsen en e-bikes. Voor de bewoners zijn er honderd deelauto's beschikbaar.

Bron: NU.nl