Vastgoed actueel - woningverkoop

Utrecht: 'Woning binnen twee maanden verkopen voor €34.000 meer'

Een woning in Utrecht die begin februari te koop stond voor 225.000 euro, staat nu weer te koop voor 295.000 euro. Het huis van ruim tachtig vierkante meter moet wel helemaal opgeknapt worden. Een vergunning voor een tweede verdieping is al aanwezig. Dat meldt RTL Z.

De vergunning werd in februari aangevraagd door de Stone Trade BV, een belegger in onroerend goed. Dit Utrechtse bedrijf kocht de woning, direct aan het spoor in de wijk Nieuw-Engeland, in maart voor 261.000 euro. Dat blijkt uit de kadastrale gegevens. Meer dan de vraagprijs, maar als de woning nu voor 295.000 euro verkocht wordt, is dat nog altijd 34.000 euro meer in nog geen twee maanden tijd. 

Oververhitte markt

Het doel van deze belegger, zo vertelt makelaar Eline de Ruiter, was opknappen en weer verkopen. Er is een begin gemaakt met de vergunningsaanvraag en het vernieuwen van delen van de vloer. "Uiteindelijk bleek de nieuwe eigenaar geen tijd te hebben om alles aan te pakken en heeft toen besloten om het weer te verkopen", vertelt zij.

Dat een vervallen woning in zo'n korte tijd zoveel in prijs kan stijgen, is het zoveelste voorbeeld van de oververhitte woningmarkt, zegt De Ruiter. Met name in de grote steden wordt het met de week lastiger om een huis te vinden. Het aanbod is zo schraal, dat er steeds minder verkocht wordt, dit bleek uit cijfers van het CBS die Vastgoed Media gisteren heeft gepubliceerd op de website.  

"Vorige keer is het iets te goedkoop in de markt gezet en waren er ook enorm veel geïnteresseerden", aldus de makelaar. Nu de woning voor meer geld in de markt staat, is er iets minder animo. "Maar er is al wel een bod gedaan en er zijn meerdere geïnteresseerden."

Uitzonderlijke situatie

Een belegger die zo snel weer van zijn aankoop af wil, heeft zij niet eerder meegemaakt. "Het is een uitzonderlijke situatie." Maar volgens Edward van Stone Trade, die zijn achternaam niet wil noemen, gebeurt dit op een woningmarkt als de Utrechtse wel vaker. 

"Het vergunningstraject is doorlopen. Een particulier kan er zo een nieuwe verdieping op laten zetten", zegt hij. Op de vraag, van RTL Z, of zo'n snelle prijsstijging gerechtvaardigd is voor een bouwval waar nog veel werk in zit, heeft hij een stellig antwoord. "Zo verdienen wij gewoon een paar centjes.''

Bron: RTL Z