Iveo op NeVaCon

Video app Iveo wint inspiratie pitches op NeVaCon

Op vrijdag 19 mei organiseerde brancheorganisatie VBO het Nederlands Vastgoed Congres (NeVaCon). NeVaCon gaf vier geselecteerde innovatieve bedrijven de kans om hun producten te pitchen voor een deskundig panel en voor de 750 aanwezige makelaars. Het panel beoordeelde de pitch van Iveo unaniem als beste en ook van het publiek kreeg Iveo een overgrote meerderheid van de stemmen. De vastgoed professionals vonden het verhaal van co-founder Justin Knaven het meest inspirerend en innovatief.

Drie jaar geleden kwam Knaven met het idee om het maken van video’s toegankelijker te maken voor makelaars. Het was te ingewikkeld en te duur. Samen met zijn partners Basri Hoogstrate en François Knoppel ontwikkelden zij een video app, helemaal gericht op de makelaardij. De groeiende populariteit van video had Knaven goed voorzien, want het afgelopen jaar groeide het aantal Iveo video’s met 670% en 2017 is nu al een recordjaar.

Video marketing

Knaven verklaart het succes van Iveo als volgt: "In de huidige markt spelen makelaars allemaal met dezelfde vraag: hoe krijg ik meer woningaanbod? Video marketing helpt hier enorm bij, omdat de makelaar zo zichtbaarder wordt en een lange termijn relatie opbouwt met zijn potentiële klant. Ook hier vandaag op NeVaCon zag je bijvoorbeeld dat 76,5% van de makelaars zichzelf steeds meer als marketeer ziet. Daarbij zijn video’s niet meer weg te denken. Je moet als makelaar gezien worden met leuke en interessante video’s. En omdat de consument smult van video’s op Facebook, Instagram, YouTube en ook op Funda, is video marketing voor makelaars essentieel."