Woningeigenaar bepaalt vooraf mede WOZ-waarde

Woningeigenaren in West-Brabant bepalen vanaf 1 augustus samen met de belastingdienst de juiste waarde van de woning, zo meldt BN de Stem. De verwachting is dat er daardoor minder bezwaren worden ingediend.

De Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) stelde tot op heden jaarlijks de waarde vast van alle woningen in de gemeenten Bergen op Zoom, Etten-Leur, Roosendaal, Dongen, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Woensdrecht en Zundert. In plaats van achteraf bezwaar te maken tegen de vastgestelde waarde, kunnen woningeigenaren in deze gemeenten nu vooraf digitaal de gegevens controleren en eventuele wijzigingen doorgeven. De opvatting is dat woningeigenaren zelf vaak het beste beeld hebben van de staat van hun woning. 

Onderzoek

Het controleren van de gegevens kan vanaf 1 augustus op de site bwbrabant.nl. Na controle kan de eigenaar van de woning akkoord gaan met de gegevens of wijzigingen doorgeven. De BWB onderzoekt vervolgens de voorgestelde wijzigingen en aanvullingen en informeert de woningeigenaar per mail wat er mee wordt gedaan. Eventuele aanpassingen kunnen gevolgen hebben voor de WOZ-waarde in februari 2018.

Bron: BN De Stem