Vastgoed Actueel Life

Woongebouw voor gelijkgestemde 60-plussers in Amsterdamse Houthaven

In het hart van de Houthaven verrijst LIFE: een woongebouw met appartementen voor betrokken mensen van 60+ uit Amsterdam. In totaal komen er 131 appartementen, zowel koopwoningen als sociale en vrije-sectorhuur.

Het idee van LIFE is dat er gelijkgestemde mensen wonen die naar elkaar omkijken. Met als doel dat mensen door samenredzaamheid in staat zijn beter en langer zelfstandig te wonen. ‘Voor ouderen is het belangrijk om prettig te wonen op een plek waar ze zich thuis voelen, ongeacht hun geaardheid, afkomst, levensstijl of overtuiging. Uit onderzoek blijkt dat een groot aantal ouderen zich eenzaam voelt of zich niet geaccepteerd voelt om hun levensstijl. LIFE wil een plek zijn waar iedereen zichzelf kan zijn en plezierig en veilig woont, omringd door gelijkgestemden.’

Belegger en woningcorporatie

Belegger voor pensioenfondsen Bouwinvest verhuurt 59 vrije sector appartementen en woningcorporatie Habion verhuurt 39 sociale huurappartementen. In het LIFE gebouw komen ook 23 koopwoningen, horeca, een buurtkamer, studio’s van zorgorganisatie Cordaan en een gezondheidscentrum.

Vloerverwarming en zonnepanelen

De sociale huurappartementen zijn op 22 februari 2019 als eerste in verhuur gegaan. Deze 2-kamerappartementen beschikken over vloerverwarming door het gehele appartement, die per ruimte regelbaar is. De woningen worden verwarmd met stadswarmte. Elke woning heeft zijn eigen zonnepanelen die deels de elektra van de woning opwekken.

Woongroepen

In LIFE komt ook ruimte voor woongroepen in de sociale huur en voor individuele huurders. Toewijzing van de woningen gebeurt op basis van onder andere motivatie, waarin huurders laten zien hoe ze aansluiten bij het ideaal van LIFE als plek waar je jezelf kunt zijn, naar elkaar omkijkt en daardoor beter en langer zelfstandig kunt wonen.

De vrije-sectorhuurwoningen van Bouwinvest zijn in de zomer van 2019 klaar. Het complete gebouw wordt naar alle waarschijnlijkheid eind 2019 opgeleverd.

Bron: LIFE