Pararius Top Verhuurmakelaars

In Vastgoed 6 verscheen de Pararius Verhuur Top 50. Hier een uitgebreidere lijst, plus het overzicht van de best scorende verhuurmakelaars van de grootste steden. Staat u er tussen?

Download hier het overzicht van de best scorende makelaars van de grootste steden.

Bekijk hier de uitbreiding op de Top Verhuurmakelaars per vestiging en de Top 25 Ketens

Opvallendheden

Een nieuwe nummer één en maar liefst vier kantoren uit Eindhoven in de Top 10. Dat zijn volgens Jasper de Groot de meest opvallende zaken in de nieuwe Pararius Top 50 Verhuurmakelaars. “Terwijl de markt langzaam maar zeker weer aantrekt, presteert de bulk van de grote kantoren zeer solide op hetzelfde niveau.”

De cijfers

Pararius beschikt over een belangrijk deel van de cijfers van de particuliere huursector. Circa 70 procent van het beschikbare aanbod van Nederlandse verhuurmakelaars wordt via dit digitale platform geëtaleerd. Meer dan 1.500 professionele verhuurmakelaars maken gebruik van de website, en jaarlijks worden er meer dan 70.000 woningen via Pararius verhuurd.
Op basis van de hieruit verkregen data concludeert De Groot dat de omvangrijke shake out als gevolg van de crisis en de aanpassingen in de courtagewetgeving definitief achter de rug is. “De huurmarkt heeft zich gestabiliseerd en trekt hier en daar weer aan. Bovendien gaat het zo goed met de koopmarkt, dat verkoopmakelaars zich steeds minder met de verhuurmarkt bezighouden. Waardoor de echte verhuurmakelaars weer meer markt naar zich toe kunnen trekken.”

Lees De Groot's volledige analyse in de 6e editie van Vastgoed magazine.