Makelaarsvereniging Amsterdam (MVA) maakt zich grote zorgen over de nieuwe erfpachtplannen van de stad. Ondanks dat een gunstige overstapregeling was beloofd, blijkt volgens de MVA uit de rekentool van de gemeente dat het nieuwe stelsel onbetaalbaar is voor veel erfpachters.

VastgoedPro heeft op 23 januari een zeer kritische brief verzonden aan de Nederlands Register Vastgoed Taxateurs. In de brief roept de beroepsvereniging het register op om de onnodig complexe en dure regelgeving en organisatiestructuur grondig aan te pakken. ‘Taxateurs herkennen zich op geen enkele manier in de NRVT.'

Eerste Kamer keurde wetsvoorstel wijziging Verhuurwet goed

De Eerste Kamer heeft op 31 januari 2017 het wetsvoorstel Wijziging van de Wet maatregelen woningmarkt 2014 II naar aanleiding van de evaluatie van de verhuurderheffing (34548) aanvaard. De wijzigingen hebben betrekking op de heffingsvermindering, de heffingsvrije voet en de vrijstelling van de verhuurderheffing.

taxatie

Minister Stef Blok gaat hypotheekverstrekkers niet verbieden om een taxatierapport te eisen bij hypotheken tot en met 90% van de waarde van de woning. Dat zegt de minister voor Wonen en Rijksdienst in antwoord op Kamervragen van Johan Houwers (fractie Houwers). Die wilde weten waarom hypotheekverstrekkers vaak om een taxatierapport vragen terwijl ze uit mogen gaan van de WOZ-waarde.

Huisjesmelker

De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen waarin minister Blok wordt opgeroepen om huisjesmelkers aan te pakken. De motie gaat met name over verhuurders die te hoge huren vragen ten opzichte van het woningwaarderingsstelsel.

Femke Stroucken veilt met haar kantoor CMS Derks Star Busmann al meer twaalf jaar in Amsterdam en in de rest van het land. Zoals ze dat zelf zegt veilen ze van alles, van schepen en kantoorpanden tot woningen. "Bij een veiling weet je meteen wat je hebt, heel helder."

Innovatie op het gebied van woningtaxaties is noodzakelijk, om ze beter te laten aansluiten bij de behoefte van de opdrachtgevers. Daarvoor pleit Zwany van Brussel, bestuurslid Wonen van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

Caissières worden ingehaald door de zelfscanner en taxichauffeurs binnenkort door de zelfrijdende auto. Hoe zit dat met taxateurs? Kunnen zij in de toekomst worden vervangen door de computer? Of blijft de menselijke factor altijd van belang? Een rondje langs verschillende deskundigen.

Nationale Taxatie Service (NTS) heeft een nieuwe franchiseformule gelanceerd voor taxateurs. Inmiddels zijn er al meer dan 150 taxateurs aangesloten bij de nieuwe NTS formule. De doelstelling is minimaal 200 franchisenemers aan te stellen.

Pagina's

Login of neem een abonnement.